Kako se izboriti sa depresijom?

Vrlo je teško izboriti se za duševni mir tokom ove pandemije, a i uopšte. Teško je biti mentalno zdrav i uspešan, ali mi smo pripremili neke od saveta za vas koji će Vam možda pomoći.

1. PRAVILO OGLEDALA – znači da je svaka osoba u vašem životu vaše ogledalo. Imajte na umu da su kvaliteti kojima se najviše divite ili stvari koje najviše mrzite kod ljudi oko sebe, zapravo-vaše. Ako želite da promenite bilo šta u nekim međuljudskim odnosima, počnite od sebe – budite promena koju želite da vidite.

2. MOĆ IZBORA – Sve što se u vašem životu dešava je posledica izbora koje ste do tada napravili. Iako su neke situacije izvan vaše kontrole, to ne znači da ne možete da birate kao ćete da reagujete na te situacije. Trik je u tome da preduzmete korake koji će vas dovesti do ishoda kakav želite.

3. MOĆ GREŠAKA – Morate da prihvatite činjenicu da svi grešimo. Niko nije savršen. Svako od nas ima pravo na greške. Budite spremni da ih prepoznate i analizirate, kako biste mogli da ih ispravite.

4. PRAVILO RELEVANTNOSTI – Neke stvari zavise samo i isključivo od nas. Nema potrebe da se žalite na svoj životni stil, veze, posao… Postavite ciljeve prema prioritetima. Ako želite da postignete mnogo, „ciljajte“ visoko i preduzmite nešto.

5. MOĆ OPTIMIZMA – Ne ignorišite sitnice koje vas okružuju. Pokušajte da izvučete maksimum iz svakodnevnih događaja kako biste bili srećni. Budite proaktivni, aktivni i živite život pun pozitivnih emocija.

Izvor: Mondo.rs
Objavio: Ašković Nada
You May Also Like