Koji su najbolji podkasti u Srbiji?

Podkasti su se kao forma razvili u Srbiji prilično u poslednje 2 godine. Čak toliko da su postali dosadni. Ipak, zanimljivo je pratiti razvoj podkasta u Srbiji.

Agelast

Galeb Nikačević je jednom rečju dobro informisan voditelj. Ono što mi se posebno sviđa je to kako ume da postavi i šaljiva i škakljiva pitanja, ali i da istovremeno održi prijatnu atmosferu.

Boogie je verovatno najautentičniji srpski fotograf, i pošto sam igrom slučaja znao za njegove radove, veoma me iznenadio njegov lik i optimizam. Evo link do njegovog instagram profila, mislim da će vam odmah biti jasno o čemu pričam: Boogie instagram.

Druga zanimljiva epizoda, a ujedno i najgledanija na Agelastu u trenutku pisanja ovog teksta, je bilo gostovanje Miloša Milakovića.

Pojačalo

Domaćin Pojačala Ivan Minić jako često dovodi vrlo specifične goste, malo poznate specijaliste u svojim oblastima, koji možda i na prvu loptu ne deluju zanimljivo. Možda ne bih preporučio Pojačalo za redovno gledanje (kao ni jedan drugi u principu!), ali ovako neka odabrana epizoda zna da bude zaista sjajna.

Žiška podkast

Dok se ljudi na internetu i dalje svađaju da li je Tik Tok najveća glupost ikada, ili može biti koristan za marketing, ekipa iz Žiške već mesecima unazad obrađuje praktično sve aktuelne teme. Od Demotivacije sa Danijelom Miloševićem, preko toga kako se gradi firma sa osnivač Kupujem Prodajem, Bojanom Lekovićem, pa sve do istraživanja najrazličitijih društvenim fenomena koje nam donose društvene mreže i internet.

Šta je to prokrastrinacija i zašto samo ne bismo rekli odlaganje obaveza? Da li prokrastrinacija može biti korisna, i šta možemo dobiti ako priznamo sebi da neke stvari nikada nećemo uraditi?

Netokracija podkast

Netokracija je sad već stara IT medijska kuća sa jednom ekipom u Zagrebu, drugom u Osjeku, a trećom u Beogradu, te i podkast rade na istom kanalu i nekad se preklapaju. U svetu podkasta su relativno mladi, ali su krenuli jako da gruvaju i da prave dobre teme. Epizode im kraće traju, ali su odlično spakovane, sa pregršt korisnih, zanimljivih informacija.

Objavio: Vujić Dejan
Izvor: preduzetnik.it

You May Also Like