Priče sa Fakulteta

Nastava tokom pandemije: Moje iskustvo

Studentkinja četvrte godine Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum, specijalno za studentski blog, govori o njenom iskustvu studiranja tokom pandemije Korona virusa.

Kako si podnela lockdown?

Na početku mi je bilo mnogo teško jer sam se spremala za razmenu studenata i trebalo je da idem u Ravensburg. Par dana pre mog polaska proglašena je Pandemija. Nisam bila svesna šta se događa, zvučalo je nemoguće, ali jedino je nesigurnost sigurna. Nisam otišla, iako je postojala mogućnost, zbog straha od cele situacije. Plašila sam se za porodicu i preuzela sam sve obaveze što se tiče snabdevanja i bilo kakvog izlaska iz kuće. Dane sam provodila sa porodicom i bilo mi je lepo uživali smo u zajedničkim aktivnostima. Za mene je ovo donekle predstavljalo zasluženi odmor, 6 meseci sam bila kući i bavila se stvarima koje volim.

Kakvo je tvoje iskustvo sa online načinom studiranja?

Nedostajala mi je diskusija uživo sa profesorima, na predavanju bi pričali i o temama koje nisu striktno vezane za gradivo. Nisam ništa propustila i sem ovoga nisam našla manu online nastave.

Šta dalje?

Ono što praktikujem je da posle skoro dve godine pandemije uopšte ne gledam vesti niti brojke zaraženih. U ovom vremenu najbitnije je sačuvati zdrav razum. Smatram da iako je nepredvidivo šta će se sledeće desiti, upravo to nas može osloboditi anksioznosti i možemo početi sa ostvarivanjem naših snova.

Autor: Dejan Vujić

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *